Back to the bamboo

 

Situated in the suburbs of Chiang Mai in Thailand, The villa takes takes place in an agricultural plain nearby the mountains. The house intends to accommodate a family and to invite friends. The house is designed around the idea of the expression of the beauty in a tropical environment.

The Villa inspires a unique way to live. The house is built in the traditional way of the Thai homes; however the organization is resolutely contemporary. The living room is open towards the garden, this large spaces is cross opened on the whole garden. It forms a large space which connects the day and night parts of the house. The building is designed to have a minimal impact on the ground.

The house floats on stilts in order to protect the inhabitant from the climatic variations and the animals.

 

This vessel, gets closer to the idea of exploration and to discovery of the surrounding beauty, it gives to get closer to the nature, transforms our relationship to the world. Put delicately on a series of posts, the house minimizes borrowed sound, being inspired by the tree, feeding on the ground by allowing the installation of the other lives around them rather than to crush and to dominate the nature, the House bottom in its environment adapting itself to the efficiency and to the codes of rain forest. The architecture so formalized moves closer to us to the environment and puts back us in dialogue.

 

The architecture of the house so takes back the historic codes of the traditional housing environment, the lightness the stilts, the horizontality, the hidden bay, the natural ventilations, structures in skeleton wood.

 

The house has a swimming pool with outside lounge, a fully equipped kitchen, a big stay, three chambers and their bathrooms.

  • Project Type Architecture, House
  • Customer Private
  • Year 2016-2017
  • © Vaulot Architecture