The projects establish the renovation and extension of a traditional house.

This small house is constituted by brick and blue stone covered with a slate roof with double slope. Situated in a green setting, the house lines a little frequented road. The project includes the internal renovation of the house as well as an extension extending the morphology of the existing. The extension is situated in the continuity of the existing. The roof materials extend the building with harmony. The wood planks are used as a connector between the different parts of the building, and enclose and valued the noble stone material of the main body.  . The internal spaces of the buildings are connected by their functions as well as by a continuous treatment of the ground and the ceilings through the house. Large windows are opened on the garden, the distant landscape and the surrounding countryside.

  • Project type: Architecture building extension
  • Client: Private
  • Year: 2011
  • © Vaulot & Barbet