Renovation, transformation of a private house

 

Located at the foot of a hill just steps from the stony careers of the municipality of Maing Close to Valenciennes France
The original house was partially destroyed by fire, further to which the owners decide to transform their traditional house into a functional contemporary housing environment .

This new home will answer at best their everyday life.
The project plans to simplify the construction by eliminating the mansard-roofed roof and to practice the house on a single level. One big vegetated roof will cover the building and will protect from rain and direct rays of the sun. All the systems of heating, the purification, the electricity and insulation will be put back to the standards.

  • Project Type Architecture, House
  • Customer Private
  • Year 2016-2017
  • © Vaulot Architecture