Memory

Project Construction of a crematorium, situated in an existing wooded park.
The compact and functional building nests in the middle of the park, it extends horizontally in the landscape and melt in the vegetation. Built in prefabricated tinged concrete slab, the building inspires peace and serenity to visitors. The entrance hall is a bath protected by a large welcoming canopy.
The reception hall is opened on the wood, and large glazed windows blur the limits between the inside and the outside of the building. A small patio allows a moment of meditation and a room opened on the garden is planned for the reception of families. Many pathways are integrated in the project to integrate people flux and functions.

  • Project Type Architecture, Equipment
  • Customer Private
  • Year 2016-2017
  • © Vaulot Architecture